Показать сообщение отдельно
Непрочитано Вчера, 13:38   #2
Домовой

Вы сказали Спасибо: 1
Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
Отправить сообщение для Dixer с помощью ICQ
По умолчанию Re: Профчистка для літніх людей: чи безпечно, якщо є коронки?

За десять років роботи в соціальному центрі я об’їздила сотні будинків, де живуть самотні літні люди, і найчастіша проблема, яку вони соромляться озвучити — це неможливість нормально пережувати їжу через зруйновані зуби та погані протези, що натирають до крові. Мене завжди дивувало, як багато бабусь і дідусів терплять біль, боячись йти до стоматолога через страх великих витрат або через минулий негативний досвід радянської стоматології, де лікували без анестезії. Але останні два роки я активно вивчаю це питання і розповідаю своїм підопічним, що зараз існують спеціалізовані геріатричні стоматологічні кабінети, де лікарі вміють працювати з пацієнтами, які мають серцеві хвороби, діабет або навіть хворобу Альцгеймера. Я була свідком того, як 82-річна пані Марія після лікування трьох коренів під мікроскопом перестала плакати під час їжі та набрала п’ять кілограмів здорової ваги, а її онуки знову почали приїжджати в гості, бо бабуся стала веселою та енергійною. Тому я закликаю всіх, хто читає цей текст: не будьте байдужими до здоров’я своїх літніх сусідів та родичів, обов’язково знайдіть і прочитайте статтю про стоматологію https://ogo.ua/stomatolohichni-poslu...otribno-znaty/ для літніх людей: що потрібно знати, і ви будете вражені, наскільки доступною та гуманною стала сучасна допомога для наших найрідніших людей. Також я дізналася, що багато клінік пропонують безкоштовну адаптацію до протезів для людей старше 70 років, а також виїзні бригади, які можуть провести огляд просто вдома, що неймовірно зручно для малорухомих пацієнтів.
Dixer вне форума   Ответить с цитированием

Реклама